Belföld

Bayer újra simicskázik

bayer zsolt és orbán viktor (bayer zsolt, orbán viktor, )
bayer zsolt és orbán viktor (bayer zsolt, orbán viktor, )

„Élünk egymás mellett, de hiába” – írja a párhuzamosok világáról, amelyek nálunk „mintha sohasem találkoznának”.

„A párhuzamos helyett vagy egy Szanyi Tibor, vagy egy Szél Bernadett, vagy újabban egy Simicska Lajos köszön csak be abból az érthetetlen, másik világból.” Bayer az érthetetlen másik világ savanyú képű, savanyú szagú lakói közé sorolja azokat, akik a gazdaság, a munkaerőpiac, a nyugdíjrendszer, az oktatás összeomlásáról beszélnek, miközben nem omlik össze semmi.

„Aztán itt van a külpolitika. Merkel látogatása előtt hetekig stenkelték magukat az urak és a hölgyek, hogy akkor úgyis jön majd a kancellár asszony, és egy pórázon körbevezeti Orbánt a Parlament Vadásztermében.

Jött. Nem vezette körbe.”

Bayer még ír Putyin látogatásáról, a civilek viselt dolgairól, de végül – mintegy keretet adva írásának – kilyukad a pénteken kirobbant médiaháborúra.

„És most még itt van nekünk Simicska Lajos is. Van is egy új mondás: olyan józan, mint Lajos, egy nappal szánkózás előtt. Ráadásul Lajos – úgy hírlik – komolyan beleáll a sportba. Hamarosan hógolyózni indul, utána curling házi bajnokságon fogja sifitelni egy seprűvel a jeget. Csak nehogy kikezdje a máját a sok sport. Csak nehogy mégis összefussanak a párhuzamosok a végtelenben” – írta most a Magyar Hírlapban Bayer.  

Ajánlott videó

Olvasói sztorik