Belföld

A DK szerint tovább épül az Orbán dinasztia

Mészáros Lőrincen keresztül épülhet tovább az Orbán dinasztia a Demokratikus Koalíció szerint. A felcsúti polgármester jövendőbeli veje ugyanis a Magyar Építőben többséget szerzett cég vezérigazgatója.

“A hírek szerint a Körösaszfalt Zrt. megszerezte a Magyar Építő Zrt. minősített többségi részesedését, megkezdve ezzel egy ellen-Közgép felépítését a miniszterelnök és Simicska Lajos szembenállásának eredményeként. A Körösaszfalt Zrt vezérigazgatója az a Pálffy Balázs, aki a napi.hu információi szerint a felcsúti polgármester és milliárdos nagyvállalkozó Mészáros Lőrinc jövendőbeli veje” – közölte az ellenzéki párt szóvivője. 

Gréczy Zsolt szerint erős a gyanú, hogy Mészáros egyenesen a miniszterelnök “strómanjaként” nyerheti a közbeszerzéseket, amiből az ellenzéki párt azt a következtetést vonja le, hogy a miniszterelenök nemcsak a saját, hanem a strómanja vején keresztül építi tovább az Orbán dinasztiát.

Mivel a DK szerint egyfajta ellen-Közgép jöhet létre a Magyar Építő Zrt.-vel, “Orbán Viktor paranoiában megőszült maffiafőnökként számol le korábbi gengsztertársával azért, hogy a pénzszivattyúként használt maffiakormánya segítségével minél stabilabb körülményeket biztosítson a saját és családja jövőbeni uralkodásának”. Orbánt és kormányát egy 2016-os előrehozott választás fogja megbuktatni – jósolja Gyurcsány Ferenc pártjának szóvivője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik