Belföld

Schmidt szerint félelemből támadják Orbánt

schmidt-maria(210x140).jpg (schmidt mária, )
schmidt-maria(210x140).jpg (schmidt mária, )

A Terror Háza Múzeum főigazgatója szerint a magyar miniszterelnök bírálói attól tartanak, hogy tettei, amelyeknek külföldön is akadnak követői, precedenst jelentenek.

Orbán Viktor politikai krédója első nyilvános fellépésétől kezdve a bátorság köré szerveződik, tevékenysége pedig azok szemében vált szálkává, akik a status quót, vagyis előjogaikat féltik – mondta a XXI. Század Intézet keddi budapesti konferenciáján Schmidt Mária, a tudományos műhely és a helyszínt adó Terror Háza Múzeum főigazgatója. Kijelentette, a magyar miniszterelnököt azért támadják, mert attól tartanak, hogy tettei, amelyeknek külföldön is akadnak követői, precedenst jelentenek. Schmidt Mária szavai szerint bátorság kellett ahhoz, hogy Orbán Viktor belássa: a 21. században nincs jelentősége a hagyományos bal- és jobboldali felosztásnak, mert ezek életképes részeit egybegyúrva kell a kor konzervatív néppártjának az új körülmények között is érvényes modern politikát teremtenie.

Orbán Viktor hátat fordított a Nyugat “semmitmondó metanyelvének”, helyette “gondolkodásra hívja hallgatóit, mert ő is gondolkodik; kérdései vannak, amikre válaszokat keres”, eközben pedig pánikreakciókat vált ki azon nyugati vezetőkből, akik “nem politikusok, hanem politikai menedzserek”, a jó és a rossz közötti választás helyett pedig a politikai korrektség nyelvét használják – mondta Schmidt Mária.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik