Belföld

Orbán állapodhat meg az RTL-lel

A miniszterelnök és a Bertelsmann-csoport vezetőjének február végi találkozóján lehet megállapodás a reklámadó csökkentéséről, de az RTL állítólag így is megmarad a kormány kemény bírálata mellett.

Azt már Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a nap folyamán bejelentette, hogy Orbán Viktor február 24-én fogadja az RTL Klub tulajdonosa, a Bertelsmann-csoport első emberét, Thomas Rabét. Lázár János elmondása szerint a Miniszterelnökségnek és a Bertelsmann-csoportnak kész javaslata van a csoportot vezető elnök és a miniszterelnök számára.A nol.hu viszont úgy tudja, ezen a megbeszélésen születhet megállapodás a reklámadó csökkentéséről. Az RTL-csoport a reklámadó csökkentéséért cserébe visszavonja az Európai Bizottsághoz benyújtott panaszát.

A lap információi alapján a nemzetközi médiacég a megállapodásért cserébe nem hajlandó mérsékelni az RTL Klub Híradójának kormánykritikus hangnemét. 

A hazai médiaháborúhoz kapcsolódó hír, hogy állítólag kormányzati körökben még nem született döntés arról, hogy a jövőben bojkottálják-e a Hír TV-t a kormánytagok, illetve a fideszes vezető politikusok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik