Belföld

Leléphet a felsőoktatási államtitkár

palkovics lászló (palkovics lászló, felsőoktatási államtitkár, )
palkovics lászló (palkovics lászló, felsőoktatási államtitkár, )

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) felsőoktatásért felelős államtitkárságáról sorra lépnek le a szakemberek, hamarosan otthagyhatja Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár is – értesült a Népszava.

Két év alatt négy főosztályvezető és megannyi szakember hagyta ott a hivatalt. A Népszava információi szerint a jelenlegi felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár, Maruzsa Zoltán minősíthetetlen hangnemben beszél beosztottaival, melynek eredménye, hogy az államtitkárságon magas a hivatalnoki elvándorlás. A jelenlegi államtitkárról, Palkovics Lászlóról pedig már múlt időben beszélnek.

Palkovics László kompromisszumos megoldásként került az államtitkári székbe, és a Népszava szerint legfeljebb két évre vállalta a megbízatást, azonban elődjéhez hasonlóan a szakmai munka mellett szembe kellett néznie helyettesének politikai ambícióival.

Minisztériumi források szerint már az előző államtitkár, Klinghammer István megpróbálta helyettesét, Maruzsa Zoltánt szakmai alkalmatlansága miatt felmondásra bírni. Bár az államtitkár élvezte a miniszterelnök bizalmát, a háttéralkuk után mégsem hosszabbították meg az ELTE egykori rektorának államtitkári megbízatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik