Belföld

Kelenföldig sem jutnak el a menekültek

menekultek(210x140).jpg (menekült)
menekultek(210x140).jpg (menekült)

A koszovóiak magyar újságokkal próbálják álcázni magukat, hogy ne szúrják ki őket a civil ruhás nyomozók a vasútállomáson.

Négy-ötfős csoportokban lézengenek a menekült koszovóiak a Keleti pályaudvar peronján, első látásra ki lehet szúrni őket a vonatra várók közt – írja helyszíni tudósításában a Bors. Gyanúsan méregetik a hozzájuk közeledőket. Egyikük elmondta: az embercsempészeknek fejenként kétszázezer forintnyi eurót fizettek, ezért cserébe annyit garantáltak, hogy eljutnak Magyarországra. Németországba tartanak, mert ott van munka és pénz, Koszovóban viszont semmi nincs.

A menekültek többnyire Kelenföldig sem jutnak, a megszólaló férfi sem. A vonatra várókat ugyanis járőrcsapatok fogják közre, papírjaikat kérik, akinek pedig nincs engedélye, azt elkísérik, rabszállítóban valamelyik befogadóállomásra viszik. Aki nem maradhat Magyarországon, pénzt kap a jegyre hazafelé, de általában megint nyugatnak indulnak. A határt így sem érik el, legfeljebb Győrig jutnak.

A koszovóiakat civil ruhás nyomozók szúrják ki, bár próbálják magukat álcázni, magyar újságokat vesznek, amit feltűnően olvasnak, azt gondolják, hogy így elvegyülhetnek. Az 1,8 milliós Koszovót naponta átlagosan ötszázan hagyják el, ha így folytatódik, tíz év múlva kiürül az ország – írta a Bors.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik