Belföld

Ittas vezetésen érték Csepel polgármesterét

Borbély Lénárd (Borbély Lénárd)
Borbély Lénárd (Borbély Lénárd)

Borbély Lénárdot január végén állították meg a rendőrök. A polgármester elismerte az ittas vezetést, és bocsánatot kért az általa vezetett kerület lakosaitól.

A csepeli polgármester családi problémákkal magyarázta az alkoholos állapotot. A kerület önkormányzatának honlapján Bocsánatot kérek! címmel közleményben ismertette a történteket.

“Az elmúlt néhány hónapban komoly családi problémák merültek fel az életemben, amellyel nap mint nap meg kellett, és meg is kell küzdenem. Január 25-én hajnalban, egy váratlan esemény hatására, úgy ültem autóba, hogy előző este egy rendezvényen alkoholt fogyasztottam. A hajnali órákig fel sem merült bennem, hogy nekem autót kell vezetnem, de mégis így alakult. A rendőrség igazoltatott, a szonda elszíneződött. Ilyen hibát még soha nem követtem el korábban. Gyorshajtást és balesetet nem okoztam, azonban a botlásom nem jár következmények nélkül, a felelősséget vállalom. A hibámért minden csepelitől elnézést kérek!” – közölte Borbély Lénárd.

Az esetről beszámoló Index úgy tudja, a polgármestert a IX. kerületben állították meg a rendőrök, és bár kiderült, hogy fideszes politikusról van szó, eljárást indítottak ellene. A hírportál e-mailben érdeklődött a polgármestermél az igazoltatásról, de választ nem kapott; helyette egyszercsak kikerült a közlemény az önkormányzat honlapjára.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik