Belföld

A Keletiben vadásszák le a bevándorlókat

A menekültekre civil ruhás nyomozók lesnek, így a Németországba tartó koszovóiak magyar újságba bújva próbálnak vegyülni, de többnyire kevés eséllyel – írja a Bors helyszíni beszámolójában.

„Fejenként kétszázezer forintnyi eurót fizettünk az embercsempészeknek. Annyit garantált, hogy átjutunk Magyarországra. Én Szegedről jöttem, és mint mindegyikünk, Németországba megyek. Münchenbe. Ott van munka, van pénz. Koszovóban semmi sincs” – mondta a Borsnak az egyik Keletiben próbálkozó koszovói férfi.

A lap szerint a peronon a társaságokat három-négy főből álló járőrcsapatok fogják közre, majd papírjaikat kérik. Itt véget is ér az utazás. Akinek nincs engedélye, egy rabszállítóval valamelyik befogadóállomásra (Vámosszabadi, Bicske, Debrecen, Nyírbátor, Fót, Balassagyarmat, Békéscsaba) viszik.

A Keletiben a koszovóiakat civil ruhás nyomozók szúrják ki. Éppen ezért a főként albán nemzetiségű menekültek álcázni próbálják magukat. Magyar újságokat vesznek, és szinte betemetik az arcukat a lapokkal. Azt hiszik, így elvegyülhetnek – mondta a Borsnak az egyik újságos.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik