Vona összeköltöztetéssel nevelné ki a cigányellenességet az új képviselőjükből

A Jobbik elnöke Kötél Jánost arra kötelezte, hogy három napra költözzön a párt cigány származású hajdúszoboszlói elnökéhez, Jónás Kálmánhoz, hogy újragondolja a párt számára vállalhatatlan nézeteit.
Kapcsolódó cikkek

A Jobbik semmilyen formában nem vállal közösséget az újdonsült képviselő évekkel ezelőtti Facebook-bejegyzéseivel, és azokat a leghatározottabban elítéli – közölte ezt Vona Gábor, aki szerint ezen meggyőződésüket még Kötél János hétvégi mezőtúri választási sikere sem írja felül. Korábban több hírportál arról számolt be, hogy a jelölt cigányok kivégzéséről, politikusok felakasztásáról posztol.

Vona mindenkiben tudatosítani akarja, hogy a Jobbik nem a cigányság, hanem a tisztességtelen emberek ellen küzd, legyenek azok akár cigányok, akár magyarok.

Szerinte a pártnak egyetlen egy olyan törvényjavaslata sincs, nem volt és nem is lesz, amely magyar állampolgárok között különbséget tenne. “Bízom benne, hogy egy olyan tisztességes cigány tagtársunk és helyi vezetőnk mellett, mint Jónás Kálmán, ezt Kötél János is megérti, és a jövőben ennek megfelelően látja majd el azt a közfeladatot, amellyel a mezőtúri lakosok megbízták” – írta Vona Gábor.

A mezőtúri képviselő a felszólításnak eleget is tesz, amint munkahelyén meg tudja oldani az ahhoz szükséges szabadságot – derül ki a Jobbik elnökének közleményéből.