Belföld

Bizalmi állást kapott Pécstől Fodor Ibolya jobbkeze

Egy pécsi városi cég felügyelőbizottsági elnökévé nevezték ki a sikkasztásáról és viselkedéséről elhíresült önkormányzati képviselő közeli kollégáját.

A Kertvárosiak az Élhető Kertvárosért Egyesület programszervezőjét, Steiner Norbertet nevezte ki a pécsi közgyűlés a Pécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium Nonprofit Kft. felügyelőbizottságának elnökévé – tudósított az RTL Klub Híradója. Steiner az egyesületben Fodor Ibolya jobbkezének számít. Aznap döntöttek felügyelőbizottsági kinevezésekor, amikor a képviselők kimondták: nem számít összeférhetetlennek Fodor Ibolya képviselői megbízatása a magatartásával.

Gulyás Emil, az MSZP pécsi elnöke szerint azzal, hogy a botrányairól elhíresült Fodor Ibolya közeli munkatársát ilyen pozícióba ültették, az látszik, hogy a Fidesz-frakció ma is együttműködik a képviselőnővel. Steinernek a szocialisták szerint végzettsége sincs a feladat ellátásához, mindössze OKJ-s vendéglátó képesítése van. Az állatkertben egy jelentős, milliárdos fejlesztési projekt zajlik, ehhez Gulyás szerint közgazdasági, beruházási, pénzügyi ismeretekre lenne szükség.

A pécsi önkormányzat viszont azt válaszolta az RTL-nek, hogy a jogszabály nem ír elő végzettséget. Az elnök a munkáért 40 ezer forintot és költségtérítést kap, személyét a városvezetés javasolta a közgyűlésnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik