Belföld

Az ózdiak üdvözlik az új börtönt

Az ózdiak többsége pártolja, hogy náluk épüljön fel az új, 500 férőhelyes börtön. Janiczak Dávid polgármester nemsokára beadhatja a város pályázatát.

Ózd lakosait január végén levélben keresték meg a következő kérdéssel: “Támohatná-e Ön, hogy Ózd határában egy 250 munkahelyet biztosító börtön létesüljön?” A kérdést 15 ezer példányban küldék szét, a visszaérkezett levelek alapján a többség igennel válaszolt – írja az Index. A portálnak Ózd jobbikos polgármestere, Janiczak Dávid elmondta: 2144 válasz érkezett, 80,97 százalék támogatja az új börtön ötletét.

Ózd honlapján internetes szavazás is fut, hétfő délutáni adatok szerint a 2525 voksoló 74,73 százaléka örülne a büntetésvégrehajtási intézetnek.

A meglévő börtönök túlzsúfoltságának megszüntetése miatt új, 500 rab befogadására alkalmas börtön számára keres építési telket a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága. Az ingyenes felajánlásokat pedig március 31-ig várják az önkormányzatoktól – írja a portál.

Janiczak elmondta: az eredmény ismeretében még látogatást tesz néhány börtönben, pontosítják, Ózd melyik területén is létesítetének börtönt, majd benyújtják a pályázatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik