Belföld

Simicska olyat tud, amit Széles nem

A Magyar Hírlap és az Echo TV tulajdonosa a Facebookon méltatta az üzletembert, aki pár óra alatt annyi mindent intézett, ami más vezetőknek több napba telik.

Széles Gábor hosszasan merengett a pénteken kiborult Simicska Lajos képességein és vasárnap reggel megosztotta a Facebookon, mire jutott: 

“Amit azért el kell ismerni S.L. zseniális managger! Amit Ő elintézett/lemanaggelt/ én lehet, hogy egy hét alatt nem tudtam volna elintézni.Vegyük sorra:

1.Péntek du. elment a HÍT Tv-hez és megválasztatta magát a vezetőség által elnöknek.Ugyancsak elment a Magyar Nemzethez és kirúgta az “orbánistákat”. leváltotta hivatalosan a régi vezetést és helyére kinevezte az újakat.

2.Megvette Liszkay Gábortól a részvényeket.Gondolom ez azt jelentette, hogy jogászoktól körülvéve, megfogalmazták az adás-vételi szerződést amit mind ketten aláírtak.

3.Pénetek du? estefelé?, elérte valamelyik banknál, hogy kinyissanak és ne két órán bellül utalják át a pénzt, hanem azonnal.Gondolom a pénznek a számlájára való beérkezése előtt az eladó aligha írta volna alá a szeződést./Arra meg gondolni se merek, hogy törvényes vállati utalás helyett, tu.i. 2millió Ft felett ez a kötelező, böröndbe vitte a “lét”./

4.Hazament, becsomagolt gyorsan a bőröndjébe vagy bőröndjeibe és kirohant a Liszt Ferenc reptérre.Egy fél nap alatt mindezt elintézni tényleg zseniális teljesítmény!Ja és közben még a Magyar Narancsnak mélyinterjút is tudott adni.”

Széles Gábor egyébként pénteken, még melegében közölte, hogy befogadja a Simicska Lajos médiabirodalmát elhagyókat.

Fotó: Neményi Márton

A HÍr24-nek pénteken délután arról is beszélt Széles Gábor, úgy véli, “világháború” robbant ki, s azt sem rejtette véka alá, hogy szerinte Simicska Lajos lesz az attak vesztese. A villáminterjúban szóba került az évek óta Szélesnek dolgozó Bayer Zsolt publicista, akit pár órával korábban Simicska Lajos azzal vádolt, több millió forinttal tartozik neki; ezzel kapcsolatban Széles így fogalmazott: “többször volt, hogy Bayer Zsoltnak kölcsönadtam, de mindig határidőre megadta a pénzt. Illetve, ami feltételekben megállapodtunk, hogy dolgozza le műsoridőben vagy flekkdíjban, az mindig teljesült. Úgyhogy nekem az elmúlt tán hat évben, amióta nálam dolgozik, semmiféle negatív tapasztalatom nem volt vele ilyen kölcsönkérésekben.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik