Belföld

Halálos balesetek szombatja

baleset (baleset)
baleset (baleset)

Szombaton eddig hatan haltak meg közlekedési balesetben. Két rendőr és négy civil.

Lesodródott az útról és fának ütközött egy autó az 5-ös főúton Kecskemét és Lajosmizse között szombat reggel, ketten meghaltak – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel. Árvai Edina tájékoztatása szerint az autóban öten utaztak, az életben maradt három embert a mentők kórházba vitték. A balesettel érintett útszakaszon félpályás útzár van a mentés és helyszínelés idejére. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a sérülteket a kecskeméti hivatásos tűzoltók emelték ki az összeroncsolódott járműből.

Két rendőr életét vesztette egy közúti balesetben Budapesten szombaton kora hajnalban, egy ember pedig halálra égett az autójában a 3-as főúton. A gépkocsi lesodródott az útról, egy fának ütközött, majd kigyulladt.

Cegléden egy kibetonozott árokba borult egy lovas kocsi reggel. A hajtó és a ló is a kocsi alá esett. A sérült hajtó ki tudott mászni a kocsi alól, a lóról a ceglédi tűzoltók daruval emelik majd le a járművet.A ló sorsáról az időközben helyszínre érkezett állatorvos dönt az állat vizsgálata után, míg a férfihoz mentőt hívtak.

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt a 6-os számú főúton Kakasd és Bonyhád között. A balesetben két kocsi ütközött össze. Egy ember meghalt, másik három pedig megsérült – írta a rendőrség honlapján. 

A haéálos baleseteken kívül a tűzoltók árokba csúszott hókotrókat mentettek Nagykanizsánál, ahol szombat reggelig mintegy 20 centis hó hullott. Hajnali egy óra után Sormás és Szepetnek között, nem sokkal négy óra előtt a 7-es főúton, Zalasárszegnél csúszott az árokba egy hóeltakarító jármű. Az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga riasztást adott ki. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője elmondta, hogy a nagy erejű széllökések az elmúlt napokban hullott friss havat könnyen az utak burkolatára hordhatják, azt követően, hogy például Baranya és Somogy megye déli részén egy nap alatt átlagosan 20-30 centiméternyi friss hó esett.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik