Belföld

Rogán: Magyarország kapuit be kell zárni

A Fidesz-KDNP arra kéri a kormányt, induljon nemzeti konzultáció a megélhetési bevándorlásról. 

A Mezőkövesdre kihelyezett Fidesz-KDNP-frakcióülés után Rogán Antal elmondta, több megoldási javaslatot is megfogalmaztak a megélhetési bevándorlás ügyében, ezek – jelezte – biztosan konfliktust jelentenek majd Brüsszellel.

A kormánypártok szerint a konzultáción egyebek mellett azt kell megkérdezni az emberektől, támogatják-e a harmadik országból érkező illegális bevándorlók őrizetbe vételét és haladéktalan visszatoloncolásukat.

A megélhetési bevándorlás témájának fontosságát a frakcióvezető azzal magyarázta, hogy két év alatt 20-szorosára nőtt Magyarországon a menekültkérelmet beadók száma, a 2012-es mintegy 2500-ról 2014-re több mint 42 ezerre. Külön kitért az idén januári adatra, vagyis hogy egy hónap alatt már 14 ezer menekültkérelmet adtak be.

“Magyarország kapuit be kell zárni a megélhetési bevándorlók előtt”, mert Magyarország nem tud munkát adni nekik – ismertette a Fidesz-KDNP-képviselőcsoport álláspontját a frakcióvezető, aki megerősítette, a megélhetési bevándorlásról politikai vitanapot is tartanak majd a parlamentben, várhatóan február 19-én.

Rogán Antal a következő három és fél év kormányzása legfontosabb feladatának a keményen dolgozó emberek, a bérből és fizetésből élők anyagi helyzetének javítását nevezte. Ennek érdekében a következő években is segély helyett munkát kell adni az embereknek, törekedni kell a teljes foglalkoztatottságra – mondta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik