Belföld

Luxusszállodába ment titkárnőjével a miniszter

hende-csaba(960x640).jpg (hende csaba)
hende-csaba(960x640).jpg (hende csaba)

Hende Csaba és Szajlai Mónika párizsi útját a honvédelmi tárca fizette. Azóta élettársak.

Kettesben utazott három évvel ezelőtt Párizsba Hende Csaba honvédelmi miniszter és titkárságvezetője, Szajlai Mónika – derítette ki a Blikk. A honvédelmi minisztert az ünnepi Liszt-koncertre és az ottani 56-os ünnepségre hívták meg a francia fővárosba.

Hende az utazáskor vagyonnyilatkozata alapján még két lányával és feleségével élt, az idei bevallásban viszont már az szerepel, hogy Szajlai az élettársa. A nő azóta nem dolgozik a Honvédelmi Minisztériumban, de állami cégeknél kapott jól fizető állást.

A minisztérium csak a tárcavezető hozta nyilvánosságra, de egy követségi beszámolóból kiderült, hogy titkárságvezetője is vele utazott. Hende Csaba szállodai számlája 126 ezer forintról szólt és 48 ezer forintos napidíjat is felvett. Ebből a pénzből a legtöbb párizsi ötcsillagos szállodában el lehet tölteni egy éjszakát, a Hyattban például a legdrágább szoba is 150 ezer forint alatt megúszható.

A Blikk kereste a minisztériumot, hogy megtudják, Hende Csaba miért pont a titkárságvezetőjét vitte magával és melyik szállodában laktak, a sajtóosztály azonban csak későbbre ígért választ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik