Belföld

Betiltotta a rendőrség az útdíj elleni blokádot

büki zoltán (büki zoltán)
büki zoltán (büki zoltán)

Aránytalanul korlátozná a szabad mozgáshoz való jogot az útdíj ellen szerveződő demonstráció – indokolt a hatóság.

Megtiltotta a rendőrség a március elsejétől tervezett országos blokádot – mondta Büki Zoltán csütörtökön este az ATV műsorában. Az aktivista elmondta: éppen ilyen okból hagytak több időt a szervezésre, így terv szerint haladnak. Egyelőre még csak Budapestre, a Megyeri hídhoz és Balassagyarmaton jelentették be az eseményt, amit – ahogy arra számítottak – a rendőrség megtiltott. A hatóság szerint a demonstráció korlátozza az emberek szabad mozgáshoz való jogát, a közlekedést nem lehet más útvonalon biztosítani.

Büki Zoltán szerint a rendőrség indoklása tele van csúsztatással, a forgalmat más utak is el tudnák vezetni, az alternatív útvonalakat fel is tüntették bejelentésükben, és azt is vállalták, hogy aránytalan torlódás esetén elengedik a járműveket. Az összes helyszínre beadott kérelmet szóról szóra ugyanazzal az indoklással utasította el a hatóság.

Büki elmondta: bíróságra viszik az ügyet, abban bíznak, hogy az igazságszolgáltatás nem politikai döntés alapján hoz határozatot. Mindenképpen lesz blokád – mondta a szervező, hozzátéve, hogy ha ezen az úton nem lehetséges, akkor más törvényes eszközt keresnek, például a KRESZ betartásával lassítják a forgalmat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik