Belföld

Másfél percre volt az állomás, 19 perc múlva jött ki a mentő

Közben meghalt az a nő, aki rosszul lett a szigetszentmiklósi HÉV-megállóban. A járókelők próbáltak rajta segíteni. A helyszínen lévők szerint 40 perc múlva jött a mentő, a mentők szerint 19 perc alatt értek oda.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta, hogy mivel minden esetkocsi éppen máshol volt – a szigetszentmiklósi mentők éppen egy szívrohamnál segítettek -, ezért a legközelebbi, a pesterzsébeti mentőket riasztották. Az elektronikus dokumentumok alapján így is kiért a kocsi 19 perc alatt, de a járókelők azt állítják, 40 perc múlva ért oda – számol be az esetről az ATV Híradója.

A szigetszentmiklósi mentőállomás autóval másfél percre van a HÉV megállójától. A helyiek azt is kifogásolták, hogy nem riasztották a körzeti orvosokat. „Az eset a Határ úti rendelőtől két percre, egy másik rendelőtől pedig 5 percre történt. Mi úgy tudjuk, hogy a mentők nem értesítették egyik orvost sem, hogy menjenek ki és segítsenek”– nyilatkozta Csizek Csaba, a Buckai Szövetség Egyesület vezetője (Szigetszentmiklós egyik városrészének fejlesztésével foglalkozó civil szervezet – a szerk.).

A mentőszolgálat azonban csak olyan esetben riaszthat ügyeletet, ahol 24 órában működik a szolgálat, és amit ők irányítanak. A helyiek azt szeretnék elérni, hogy Szigetszentmiklóson legyen több mentőautó, mert azt mondják, túl nagy a körzet, és kevés az autó – hangzott el a tudósításban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik