Belföld

Itt az ötven legjobb budapesti gimnázium listája

A fővárosi gimnáziumok és középiskolák rangsorolásánál a 2013-as tanulmányi és felvételi eredményeket vették alapul. A Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium a listavezető.

A listát az Eduliine tette közzé. Elkészítésekor figyelembe vették még a különböző versenyeken elért helyezéseket, és egyéb adatokat is használtak. Az összesített rangsort például hét – az országos kompetenciamérésen matematikából és szövegértésből elért eredmények, a 2013-as májusi-júniusi érettségi időszakban a négy kötelező tárgyból elért vizsgaeredmények, valamint az egyetemisták és főiskolások által leginkább kedvelt karokra bejutott diákok száma alapján készített – részrangsor felhasználásával állították össze.

A lista élén a Fazekas áll, utána az Eötvös József Gimnázium, a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium, a Szent István és a Radnóti következik. Az első tízben szerepel sorrendben ezután az ELTE Trefort Ágoston Gyakorlógimnáziuma, aztán egy másik ELTE-s gyarkolóiskola, az Apáczai következik, utána a Városmajori, a 10. helyen pedig a XXII. kerületi Kempelen Farkas Gimnázium.

Az összesítésben egyházi és alapítványi iskolák is szerepelnek. A teljes 50-es listát ezen az oldalon tekintheti meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik