látogatási tilalom (látogatási tilalom)
Belföld

Tombol az influenzajárvány Magyarországon

A járvány miatt egyre több fővárosi és megyei intézmény vezet be látogatási tilalmat.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) honlapja szerint a fővárosban látogatási tilalmat vezettek be a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet szülészet-nőgyógyászati, nefrológiai, kardiológiai rehabilitációs, és a IV. belgyógyászati osztályán. A Budapesti Szent Ferenc Kórház valamennyi osztályára elrendelték a tiltást, és ezt tették a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben is.

Szintén teljes látogatási tilalmat rendeltek el a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban, valamint a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Korházban és annak két – kalocsai és kiskunfélegyházi – telephelyen működő intézményében is.

Csongrádban minden fekvőbeteg-intézményben tilos a látogatás

Nem lehet a betegeket felkeresni Borsod megyében a Kazincbarcikai Kórház és Nonprofit Kft. szülészet-nőgyógyászat, mozgásszervi rehabilitációs és ápolási osztályán, valamint a Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház Szent Ferenc Kórházrész pszichoterápiás rehabilitációs osztályán.

Hajdú-Bihar megyében a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház központi aneszteziológiai és intenzív betegellátó osztályán, a szülészet-nőgyógyászati osztályán, és a gyermekfertőző-osztályán. A megyei tisztifőorvos látogatási tilalmat rendelt el Csongrád megye összes fekvőbeteg-intézményében.

Sok helyen részleges a tilalom

Az ÁNTSZ korábbi közlése szerint Bács-Kiskun megyében van részleges látogatási tilalom a Bajai Szent Rókus Kórházban, valamint Baranya megyében a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központban.

Békés megye három kórházában – a Réthy Pál Kórház-Rendelőintézetben, a Pándy Kálmán Kórház-Rendelőintézet és az Orosháza Városi Önkormányzat Kórházában teljes látogatási tilalom van.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében nem lehet a betegeket felkeresni a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjában és a szülészet-nőgyógyászati osztályon.

Budapesten részleges látogatási tilalom van a Szent Imre, a Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak egyes osztályain, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézetben, a Péterfy Sándor utcai Kórház Rendelőintézet és Baleseti Központban és a Semmelweis Egyetem több klinikáján és osztályán. Szintén látogatási tilalom van a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Róbert Károly körúti és Podmaniczky utcai telephely egyes osztályain is.

Fejér és Csongrád megye valamennyi kórházában megtiltották a betegek látogatását. Győr-Moson-Sopron megyén nem lehet felkeresni a betegeket a Karolina Kórházban, Hajdú-Bihar megyében a Debreceni Egyetem Klinikai Központ egyes osztályain, és teljes a tilalom a debreceni Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézetben is.

Heves megyében az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet van részleges látogatási tilalom, illetve a hatvani Albert Schweitzer Kórház – Rendelőintézet valamennyi osztályán megtiltották a betegek látogatását. Komárom-Esztergom megye három intézményében, a Oroszlányi Szakorvosi és Ápolási Intézetben, a tatabányai Szent Borbála Kórházban és a tatai Árpád-Házi Szent Erzsébet Szakkórház és Rendelőintézet valamennyi fekvőbeteg-osztályán tilos a látogatás.

Szintén részleges látogatási tilalmat vezettek be Nógrád megye több intézményében is, így balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézetben, a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban. Nem lehet felkeresni a betegeket Pest megyében a váci Jávorszky Ödön Kórházban, illetve a törökbálinti tüdőgyógyintézetben sem.

Somogy megyében a Kaposi Mór Oktató Kórházban látogatási tilalom, illetve az intézmény mosdósi és marcali telephelyén, valamint a Siófoki Kórház-Rendelőintézetben. Tolna megyében a szekszárdi Balassa János Kórházban, a dombóvári Szent Lukács Kórházban és a Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet egész területén vezették be a látogatási tilalmat.

Nem lehet felkeresni a betegeket a Vas megyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház több osztályán, illetve Veszprém megyében a tapolcai Deák Jenő Kórházban, a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban, a zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézetben.

A részleges látogatási tilalmak alá jellemzően a szülészet-nógyógyászati, a koraszülött- és újszülöttosztályok, egyes gyermekosztályok, az onkológiai klinikák és részlegek, az intenzív terápiás, illetve az ápolási osztályok esnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.