Belföld

Százával kapott magyar fenyegetéseket az olasz fotós

nácik a Normafán (nácik)
nácik a Normafán (nácik)

Homofób nácik azért támadják a Magyarországon élő aktivistát, mert provokatívan öltözött a Budapest Pride-on. A nemzetközi sajtó is felfigyelt az életveszélyes fenyegetésekre.

Andrea Giuliano története az Al Jazeera és a Yahoo hírei közt is feltűnt. A 32 éves fotós és LMBTQ-aktivista a tavalyi Budapest Pride-on papnak öltözött és volt nála egy transzparens is, amin egy, a Nemzeti Érzelmű Motorosok Egyesületének logójára emlékeztető fallikus szimbólum volt látható.

Giulianora rászálltak a nácik: először pár gyűlölködő üzenetet kapott, majd elszaporodtak az emailek, lincseléssel, kasztrációval, lelövéssel, keresztre feszítéssel fenyegették – írja a HVG.hu. A nácik népszerű „hírportálja” közzétette a nevét, lakcímét és munkahelyét. Másnap már a Jobbik két szimpatizánsa jelent meg a munkahelyen, majd a rendőrséget is ki kellett hívni a kint gyülekező nácik miatt. A folyamatos zaklatás miatt később többször is lakhelyet kellett váltania.

Giuliano a TASZ-tól kért segítséget, több száz halálos fenyegetést dokumentáltak, amiből több mint ötven esetben azonosítható az elkövető. A rendőrség ennek ellenére csak rágalmazásért indított eljárást, holott egyértelmű zaklatásról van szó, ráadásul az is súlyos jogsértés, hogy személyes adatait nyilvánosságra hozva uszítottak ellene.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik