Belföld

A Fidesz választás elé állítja a baloldalt Veszprémben

A Fidesz azt várja a baloldaltól, hogy valljanak színt Kész Zoltán kijelentéseivel kapcsolatban, amelyeket az általános választójogról, segélyezésről valamint az oktatás és az egészségügy fizetőssé tételéről tett. Az MSZP szerint a fidesz jelöltje vállalhatatlan.

Tuzson Bence, a Fidesz frakciójának szóvivője a Magyar Nemzetben megjelent cikkre építette sajtótájékoztatóját. A kormánypárti politikus többi között idézte, hogy egyik blogbejegyzésében a jelölt azt írta: “radikális is vagyok, mert nem hiszek a segélyezésben, sőt az esélyegyenlőségben sem”. Kitért Kész Zoltán azon kijelentésére is, miszerint nem hisz az általános választójogban, illetve, hogy egy 2013-as várpalotai konferencián arról beszélt: az alap- és középfokú oktatás és az egészségügy nem állami szerep.

Tuzson szerint a baloldali pártok megint lebuktak és egy olyan jelöltet támogattak “szép szavakba burkolva”, akinek a nyilatkozatai és elvei vállalhatatlanok mindenki számára. A baloldalnak meg kell nyilvánulnia, el kell mondania a saját álláspontját, hogy tudnak-e azonosulni a Kész Zoltán által kifejtettekkel – közölte Tuzson Bence.

Az MSZP szerint a  Fidesz veszprémi jelöltje az, aki vállalhatatlan, mert Némedi Lajos képviseli mindazt a sok gaztettet, amit a kormánypárt eddig mondott és tett.

Szerintük a Fidesz üldözi el a magyar fiatalokat, miattuk dolgozik már több mint 600 ezer magyar külföldön. Orbánék szüntették meg mostanra teljesen a segélyezést, a kormánypártok tagadták meg az általános választójogot azzal, hogy előbb előzetes regisztrációt akartak bevezetni, majd a saját érdekeik szerint írták át a választásra vonatkozó törvényeket. A Fidesz küldte padlóra az esélyegyenlőséget az oktatás fizetőssé tételével, és ők rombolják földig az egészségügyet a most elkezdett kórházi leépítésekkel, 10 ezer egészségügyi dolgozó elbocsátásával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik