Belföld

Ónos eső, hó jön – vasárnap betör a hideg

Több megyére és a fővárosra is figyelmeztetést adott az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Veszprém, Fejér, Pest, és Jász-Nagykun-Szolnok megyére érvényes az elsőfokú (citromsárga) figyelmeztetés. Az előrejelzés szerint kedd estétől szerda hajnalig a közép-dunántúli régióban, a főváros környékén és az Észak-Alföld nyugati részén fordulhat elő pár tized milliméternyi ónos eső. Éjszakától az északi, északkeleti megyékben, szerdán napközben a Dunántúl magasabban fekvő vidékein eshet pár centi friss hó, amely általában olvadni fog.

Szerdán erősen felhős, vagy borult lesz az ég: északon és nyugaton gyenge havazás, hószállingózás, máshol szitálás, havas eső, hó egyaránt lehet. Az Alföldön jelentős mennyiségű csapadék várható. Az északkeleti szél megélénkül. Reggel -5, délután +4 fok körül alakul a hőmérséklet – írja a köpönyeg.hu.

Csütörtökön eleinte csak elszórtan, majd a déli óráktól egyre többfelé lehet csapadék: a Dunántúlon havazás, máshol szitáló eső. Estétől egyre többfelé megerősödik a szél. A Dunántúl délnyugati, nyugati tájain jelentős mennyiségű hó hullhat. Az erős szél hófúvásokat okozhat a térségben. Nyugaton egész nap fagyhat, keleten akár +5, +6 fok is lehet.

Pénteken borult lesz az ég, sokfelé kiadós csapadékkal. A Dunántúlon és északon komoly havazás valószínű, délkeleten eleinte eső, havas eső lesz jellemző, majd ott is hóba válthat a csapadék. Nyugaton több helyen építhet a szél hóbuckákat, nehéz lesz a közlekedés. Alig lesz változás a hőmérsékletben.

Szombaton csak rövid időre szakadozik fel a felhőzet, eleinte többfelé, később szórványosan lehet újabb hóesés. Lehűlés kezdődik. Vasárnap már erős lehűlés jöhet. A viharossá fokozódó északnyugati széllel hidegbetörés jöhet, szórványosan lehet havazás, hózápor. 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik