Belföld

Leállt a Déli: egyszerűen abbahagytuk a vonatozást

Déli pályaudvar (Déli pályaudvar)
Déli pályaudvar (Déli pályaudvar)

Bóklásztunk egy kört a szellempályaudvaron, és megnéztük, mi a helyzet az omladozó alagút másik felén. Nem az volt, amire számítottunk.

Omlani kezdett a Déli és a Kelenföldi pályaudvart összekötő alagút január végén. Állítólag nem az önkormányzat a hibás. Eleinte elég volt az egyik vágányt lezárni, ám hamarosan elkezdett veszélyesen csúszni a támfal, így megszűntették a teljes vonatforgalmat. Ez azt jelenti, hogy bizonytalan ideig egyszerűen kivonták a forgalomból a Déli pályaudvart: néhány áruson és a jegypénztáron kívül semmi sem maradt, még az ott élő hajléktalanok is tovább álltak. Tettünk egy kört a sajtó által csak szellempályaudvarként emlegetett területen, ahol most bármilyen posztapokalitpikus filmet leforgathatna Hollywood. A MÁV szerint a munkálatok néhány napig tartanak még, úgyhogy van nagyjából egy hetük, hogy kihasználják a látványt – mindenesetre itt vannak a képek.

 

Az utasokat pótlóbuszokkal a Kelenföldi pályaudvarra irányítják át, a befutó vonatok nem is mennek tovább. Káosz mindenesetre nincs, sőt mintha Buda másik pályaudvara is egy kicsit kiürült volna. Nézzék csak!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik