Belföld

Orbánék „bűnös felelőtlensége”

korhaz(210x140).jpg (kórház)
korhaz(210x140).jpg (kórház)

A Demokratikus Koalíció (DK) véleménye szerint az egészségügy tervezett átalakításával a kormány csak tovább ront az ágazat egyébként is rossz helyzetén - erről Varju László beszélt hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

A kormány “bűnös felelőtlenségét” emlegető elnökségi tag arra hívta fel a figyelmet, hogy a kabinet kilencmilliárd forintot akar kivonni a rendszerből, eközben újabb kórházi ágyak szűnnek meg és több ezer ember elbocsátása várható. Teszik mindezt úgy, hogy naponta három orvos és két ápoló vándorol el Magyarországról – hangsúlyozta. Egyúttal arra is kitért, hogy a választási kampányban a Fidesz 22 új mentőállomást ígért, de ebből csak egy valósult meg.

Varju László szavai szerint bebizonyosodott, hogy a forráselvonással és a szolgáltatások leépítésével a kormány jelentősen növeli a kiszolgáltatottságot.

Összefoglalásként azt mondta: az egészségügyre az elkövetkező időszakban kevesebb pénz, kevesebb orvos és kevesebb kórházi ágy lesz jellemző, ezzel pedig véglegesen tönkreteszik az ágazatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik