Belföld

Merkel kiküldte Orbánt a zsinagógából

merkel-es-putyin-a-vb-donton(210x140).jpg (angela merkel, vlagyimir putyin, )
merkel-es-putyin-a-vb-donton(210x140).jpg (angela merkel, vlagyimir putyin, )

A németek nem örültek annak, hogy a kancellár asszony után pár héttel jön Putyin Magyarországra, Merkel pedig állítólag nem akarta a zsinagógában látni Orbán Viktort.

A vs.hu arról írt Angela Merkel budapesti látogatásának kapcsán, hogy egyedül az orosz elnök Budapestre jövetele miatt kritizálhatja a magyar miniszterelnököt a német kancellár asszony.

Emlékeztetnek rá, hogy a Malaysian Airlines gépének Ukrajna fölötti lelövése óta Putyin „nem kívánatos személy” az Európai Unióban, még auschwitz-birkenaui haláltábor felszabadításának 70. évfordulójára rendezett megemlékezésre sem hívták meg.

A kormány kompromisszumokra kényszerült a programot illetően, a lap információi szerint Orbán Viktor azt szerette volna, ha közösen emlékeznek meg a holokauszt áldozatairól a Dohány utcai zsinagógában. Ebbe nem mentek bele a németek, többek közt  a nagy vitát kiváltó Szabadság téri holokausztemlékmű miatt sem. Merkel annyi engedményt tett, hogy nemcsak a Mazsihisszel, hanem más zsidó szervezetek képviselőivel, köztük a kormány által „megértőbbnek” tartott Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezetőjével, Köves Slomóval is találkozik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik