Belföld

Magyarul magyaráz a BBC riportereinek Havasi Bertalan

A miniszterelnök sajtósa a brit csatorna munkatársaitól akarta megvédeni Orbán Viktort. Magyar nyelven próbálta meg elküldeni a riportereket.

A BBC a Parlamentben szeretett volna kérdezni a kormányfőtől Angela Merkel és Vlagyimir Putyin látogatásával kapcsolatban, mire Havasi Bertalan csak egy “Talán legközelebb” sajnálkozással tartotta volna távol főnökétől az újságírókat. Ám a mellette álló Orbán Viktor néhány mondat erejéig mégis szóba állt velük. A végén Havasiból mégis előtör az angoltudás: “Thank you very much. Bye” – mondja a riportereknek.

Az ATV felvételén jól követhető mindez, illetve az, hogy Orbán gyakorlatilag egy mondattal reagál a BBC kérdésére, majd stábjával együtt távozik.

Havasi Bertalan nem csak most volt ilyen előzékeny az újságírókkal. A miniszterelnök sajtósa nem egy alkalommal okozott kisebb botrányt azzal, hogy riportereket, fotósokat, operatőröket vont kérdőre, oktatott ki, vagy próbált fizikailag akadályozni abban, hogy Orbán Viktor közelébe jussanak. Néhány emlékezetes megnyilvánulásáról ebben a cikkünkben olvashatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik