Belföld

Bellel közösen adott át Szijjártó

colleen bell és szijjártó péter (colleen bell, szijjártó péter, )
colleen bell és szijjártó péter (colleen bell, szijjártó péter, )

Az Alcoa Magyarország keréktermék-gyártó üzemének avatásán vett részt az Egyesült Államok nagykövete és a magyar külügyminiszter is.

Magyarország és az Egyesült Államok gazdasági együttműködése kiemelkedően fontos szerepet játszik a magyar gazdaság teljesítményének folyamatos növekedésében – hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken, az Alcoa Magyarország új, több mint 3 milliárd forintos beruházással elkészült székesfehérvári keréktermék-gyártó üzemének avatásán.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy Magyarország kereskedelmi forgalma a tavalyi év első 10 hónapjában 12 százalékot meghaladóan nőtt, a magyar export ugyanebben az időszakban 24,6 százalékkal emelkedett az Egyesült Államok irányába. Ma már 1750 amerikai vállalat működik Magyarországon, mintegy 90 ezer munkavállalót foglalkoztatnak – tette hozzá. Úgy vélte, az Alcoa új beruházásával a magyar-amerikai gazdasági együttműködés sikertörténetének újabb fejezete indul.

Colleen Bell az Egyesület Államok budapesti nagykövete hangsúlyozta: az üzemcsarnok létesítése is alátámasztja az erős kereskedelmi kapcsolatok meglétét az Egyesült Államok és Magyarország között. Hozzátette: az amerikai vállalatok évi 400 millió forintos adót fizetnek itt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik