Belföld

Az útdíj ellen akcióznak országszerte a szocialisták

mszp-s tiltakozás az útdíj ellen (útdíj, mszp, tiltakozás, )
mszp-s tiltakozás az útdíj ellen (útdíj, mszp, tiltakozás, )

Országszerte több helyszínen tart demonstrációkat a Magyar Szocialista Párt a városokat elkerülő útszakaszok díjmentességéért pénteken.

Az országos akció kezdő eseményeként a kecskeméti szocialisták az M5-ös autópályára vivő utak mellett négy helyszínen feliratokkal demonstráltak reggel 8 órától egy órán keresztül, a Kecskemétet elkerülő szakasz ingyenességét követelve.

Király József, az MSZP kecskeméti szervezetének elnöke az MTI-nek azt mondta, elfogadhatatlan, hogy “amit egyszer már kifizettek az emberek, azért még egyszer fizessenek”. Hozzátette: Kecskemét alföldi városként komoly légszennyezésnek van kitéve, és a helyzet tovább romlik, ha a forgalom szinte teljesen a városon keresztül megy. Elmondta, hogy az M5-ös elkerülő szakaszának díjmentessége érdekében levelet írtak a város két országgyűlési képviselőjének, de választ nem kaptak.

Ha a figyelemfelkeltő demonstráció nem vezet eredményre, akkor félpályás vagy egészpályás útlezárással is nyomatékosítani fogják követelésüket – tette hozzá Király József.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik