Belföld

Zsigó Róbert bocsánatot kért Bajnai Gordontól

A fideszes politikus Bajnai Gordon és a Wallis kapcsolatáról állított valótlanságokat. Sajtóközleményben ismerte be: hazudott.

Az mno.hu-n is megjelent közlemény teljes szövege:

Bocsánatot kérek Bajnai Gordontól, amiért valótlanul állítottam, hogy a Hajdú-Bét Wallis általi megvásárlásakor a Wallis vezetője volt, a cég felszámolását ő vezényelte le, a Hajdú-Bét vagyonát kiszervezte, ezzel félezer embert tönkretett és a Hajdú-Bét károsultjainak pénze Bajnai Gordon kampányát fogja szolgálni.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla: elsőfonon a Kecskeméti Törvényszék mondta ki, hogy Zsigó Róbert hazudott Bajnai Gordonról és a Hajdú Bétről. Az ítélet szerint a Fidesz szóvivője 2013 április 24-ei, majd május 12-ei sajtótájékoztatóján több valótlan állítást tett Bajnai Gordonnal kapcsolatban a Hajdú-Bét felszámolása ügyében.

A Kecskeméti Törvényszék akkor bocsánatkérésre kötelezte a fideszes politikust, valamint arra, hogy az ezt tartalmazó nyilatkozatát saját költségén tegye közzé a Magyar Televízióban, a Hír TV-ben, a Magyar Nemzetben és ezek internetes oldalán. A törvényszék arra is kötelezte a kormánypárt szóvivőjét, hogy nem vagyoni kártérítésként fizessen meg 300 ezer forintot és a teljes perköltséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik