Belföld

Tarlós: A jogvédő szervezetek miatt csak így tudunk segíteni a hajléktalanokon

A várható hideg éjszaka miatt nyomatékosan kéri a fővárosi önkormányzat az utcán élő hajléktalan embereket, hogy vegyék igénybe a fővárosi szociális ellátórendszer intézményeit.

A Tarlós István főpolgármester és Kocsis Máté önkormányzati és rendészeti tanácsnok, VIII. kerületi főpolgármester közleményben tájékoztat: a fővárosi önkormányzatnak más eszköze nem maradt, hogy segítsen a rászorulókon, miután bizonyos “jogvédő szervezetek” ellehetetlenítették a főváros ezirányú segítő munkáját.

“Nem engedhetjük meg, hogy bárkit az utcán tragédia érjen, semmiképpen sem fordulhat elő olyan helyzet, hogy valaki az utcán megfagy” – fogalmaztak.

Tájékoztatásuk szerint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat utcai gondozószolgálata a téli krízisidőszakban éjjel-nappal működik, a szociális munkások rendszeresen felkeresik a szabadban éjszakázókat, az öntudatlan vagy kommunikációra képtelen emberekhez mentőt hívnak. A hajléktalanellátó szervezetek mindenkit el tudnak helyezni, aki az ellátást elfogadja.

Kérik a lakosságot, hogy aki kihűlés veszélyének kitett embert lát, értesítse a hajléktalanellátás 24 órában működő diszpécserszolgálatát a 338-4186-os telefonszámon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik