Belföld

Levelet írtak Merkelnek a magyar tüntetők

tüntetés (tüntetés)
tüntetés (tüntetés)

Nyílt levelet írt a hétfői tüntetést szervező csoport Angela Merkelnek arról, hogy mi a bajuk a magyar kormánnyal.

A német kancellár hétfői budapesti látogatásának alkalmából demonstrációt szervező MostMi csoport Merkelnek címzett nyílt levelet közölt a Facebook oldalán. Mint írják a „2010 óta regnáló kormánypárt folyamatosan építi le hatalmának demokratikus korlátait”, és szerintük ezért nem lehet megbízható szövetségese demokratikus országoknak. Kiemelték, hogy miközben az EU bojkottal sújtja Oroszországot, a magyar kormányfő Putyin kegyeit keresi. Hangsúlyozzák, hogy „a magyar társadalom ezt nem támogatja, de Orbán Viktornak nem kell törődnie a társadalom ellenérzéseivel”.

A MostMi szerint Merkel pártcsaládjában sokan azzal nyugtatják magukat: Orbán politikája talán nem vonzó, de ő az, aki megmenti Magyarországot a szélsőjobb hatalomra kerülésétől. Szerintük azonban ez nem igaz Orbán a szélsőjobb szálláscsinálója Magyarországon. Min írják: aligha van szélsőjobboldali párt Nyugat- és Észak-Európában, mely a véres franciaországi merényletek után úgy mert volna beszélni, mint a magyar miniszterelnök.

Az új magyar demokrácia megteremtése a magyar demokraták feladata. Az Unió erkölcsi és politikai integritásának oltalmazása az Öné és Európa többi demokratikus vezetőié – zárják az összes hétfőn utcára vonuló ember nevében írt levelüket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik