Belföld

Elbeszélgetnek a kritikus fideszessel

Bencsik-Janos(210x140).jpg (bencsik jános)
Bencsik-Janos(210x140).jpg (bencsik jános)

22 pontban foglalta össze Bencsik János fideszes képviselő, hogy mi nem tetszik neki a kormány politikájában. Rogán Antal frakcióvezető személyesen fog elbeszélgetni vele.

Már 2012-ben, a földtörvény vitájában is bírálta a kormányt Bencsik János – idézte fel az RTL Klub híradója. A parlamentben is kifejtette kritikáját – szerinte az államnak pártatlannak kell lennie, nem alacsonyodhat magánérdekek kiszolgálójává. Az akkor szintén fideszes Ángyán Józseffel együtt nemmel szavazott a jogszabályra, de ő maradt a frakcióban. Facebook-oldalán azóta is kritizálja a kormány intézkedéseit, decemberben pedig több százezer forintos büntetést is kapott pártjától, mert nem szavazta meg a központi dohányellátóról szóló törvényt sem. Az energetikai államtitkári posztról is azért mondott le, mert nem értett egyet a rezsicsökkentéssel.

Kritikáját Bencsik 22 pontban foglalta össze, ezek közt is szerepel, hogy a mindenkinek járó csökkentés helyett szociális tarifákra lenne szükség. Szerinte a tűzoltásszerű törvényalkotás helyett szakértőkkel, civilekkel kellene egyeztetni, hozzáértő közszolgákkal és nem zsoldosokkal kellene működtetni az intézményeket. Közmunka helyett pedig a könnyűipar fellendítésével kellene munkahelyeket biztosítani – véli. Ha a kormány nem lesz partner a társadalmi vitában, forró nyár és ősz elé néz – közölte.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője azt mondta az RTL Klubnak: Bencsik mindig is a kritikus képviselők közé tartozott. „Személyesen is fogok vele találkozni, meg fogom hallgatni a véleményét, de szeretném leszögezni, hogy továbbra is számítunk munkájára a Fidesz-frakción belül” – mondta Rogán.

Az MSZP szerint viszont Bencsik előremenekül, Lukács Zoltán szerint sokkal többször kellett volna nemmel szavaznia. Látványos akciói hiteltelenek – véli a szocialista képviselő, aki szerint Bencsik a Fidesz bukása utáni időre készül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik