Belföld

Ezer évig uralkodik az aranytestű Orbán

orbán viktor (orbán viktor)
orbán viktor (orbán viktor)

Legalábbis ha bejön drMáriás jóslata. Márpedig neki eddig mindig igaza lett. A dadaista kőltőóriás Tudósok-frontember eddigi legvadabb politikai orgiája az A38 kiállítótermében. Vona zsidó hegedűs, Soros vámpír, Habony kommunista munkahős. Mutatjuk.

“Dávid Ibolya annak idején fel akart lépni egy Tudósok-koncerten, de nem engedtem. Bokros Lajos-képemet egy másik volt pénzügyminiszter, László Csaba számára vette meg, a Lázár Jánost Mártélyon ábrázoló képemet is megvásárolták és a politikusnak ajándékozták a születésnapjára. Állítólag tetszett neki. Megrendelésre nem készítek ilyen képeket.” DrMáriás író-költő-zenész-képzőművész saját szavai sokkal jobban leírják az ő ars poeticáját, mint azt mi valaha is tudnánk, szóval maradjunk is ennyiben. 

A lényeg, hogy megnyílt új tárlata, a Kék Duna keringő, amelyen politikust, filozófust, vallási vezetőt, üzletembert mutat be félig a nagy klasszius festők, félig a saját stílusában. (És Habony Árpádot.) A hipnotikus képek nem egyszerűen provokálnak – könnyű is lenne ennyivel megúszni -, hanem úgy vágják a fejünkhöz a saját közszereplőkkel kapcsolatos hiedelmeinket, hogy közben végig viccesek maradnak.

Erre mondják, hogy hagy teret a szabad interpretációnak, de innen már csak az ilyen közhelyek jönnének, szóval hagyjuk is abba a szövegelést és – ahelyett, hogy leírnánk, mi látható a képeken, mint ahogy nagyon viccesen megtette azt az MTI – lássuk magukat a műveket.


Tito Schreiber Hugó műtermében


Soros a Magyar Nemzeti Parkban


Sztálin Pollock műtermében; Manson Chirico műtermében


Vona Gábor hegedűl a háztetőn; Habony Malevics műtermében


Horthy Magritte műtermében; Brezsnyev felfedezi Amerikát


Orbán Viktor Forever; Heller Baselitz műtermében


Rogán Scutine műtermében; Ferenc pápa okostelefonnal


Hitler Botero műtermében; Trockij visszanéz


Franco Miró műtermében; Biszku Béla a Lambadát énekli


Egy hajléktalan Mondrian műtermében; Szíjjártó Schiele műtermében


Mintás Jóbarát 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik