Belföld

Megfutamodhat az RTL Klub

RTL (RTL)
RTL (RTL)

A reklámadó csökkentéséért még vezéráldozatra is hajlandó lehet a csatorna. A politikai tartalmakkal is felhagyhatnak.

Nem Magyarországon, hanem egy szinttel feljebb igyekszik a kormány leszerelni a számára kellemetlenné vált RTL Klubot – értesült a 444. A népszerűségét vesztő kabinet barátkozna a csatornával, a portál értesülései szerint Lázár Jánosra bízták az ügyet, aki már több egyeztetési körön is túl van az RTL Group e térségért felelős alelnökével, Andreas Rudassal és Guillaume de Posch vezérigazgatóval. A kormány még Angela Merkel német kancellár februári látogatása előtt le akarja zárni a háborút.

Eközben a Magyar RTL vezérigazgatója, Dirk Gerkens néhány napja éles hangú nyilatkozatot adott a Business Weeknek, melyben elmondja, hogy fenyegetéseket kapott, ezért külföldre költöztette családját és testőröket fogadott. Arról is beszélt, hogy csak a fideszesek tartják ellenzékinek híradójukat, ők független hírszolgáltatást akarnak nyújtani. A reklámadóból várt állami bevétel mintegy 90 százalékát a csatorna befizetései teszik ki, miközben piaci részesedése csak 15 százalék – teszi hozzá.

Gerkens ugyanakkor nem vesz részt a kormánnyal folyó tárgyalásokon. Úgy tudni, a kormány és az RTL hamarosan megegyezik abban, hogy tíz százalék alá viszik a csatornát sújtó reklámadót, ami jelenleg 50 százalékos mértékű. Ezért cserébe azonban a Magyar RTL éléről eltávolíthatják Gerkenst és visszafogják a politikai tartalmakat a híradóban. Hivatalos bejelentés természetesen nem várható a színfalak mögött zajló megállapodásról.

Dirk Gerkens tavaly a Marketing & Média magazin listáján a legbefolyásosabb magyarországi médiaszereplő volt. A Magyar RTL indulása, 1997 óta részt vesz a csatorna munkájában, 2001 óta vezérigazgató.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik