Belföld

Második kerületi ingatlaneladások: ugyanúgy, mint a Belvárosban

A II. kerületben is a belvárosihoz hasonló módszerekkel adott el az ingatlanokatönkormányzat. Az üzlethelyiségeket bérlők ott is 30 százalék kedvezményt kaptak, amit továbbadtak egy nem sokkal előbb létrejött cégnek.

A Margit híd budai hídfőjénél lévő üzletet 201 millió forintra becsülte az önkormányzat által megbízott értékbecslő, de az üzletet végül 140 millió forintért adták el. A bérlőnek ugyanis 30 százalékos kedvezmény jár. A bérlő átadta az elővásárlási jogot egy másik cégnek, amit az eladás előtt néhány hónappal alapítottak. Az RTL Klub Híradójának riportja szerint 2010 és 2012 között még három üzletet adtak el ugyanennek a cégnek a tulajdonosai, összesen 100 millió forint kedvezménnyel. 

Az önkormányzat szerint minden jogszerű votl, mert lehetővé teszi a jogszabály, hogy az a bérlő, aki három évnél régebben bérel nem lakás célú üzlethelyiséget, megvásárolhassa 30 százalék kedvezménnyel. Érdekes a történetben, hogy a négy eladott ingatlan közül kettőnél a Város fM Kft. végezte az értékbecslést, az a cég, amelyik az V. kerületben is rendszeresen dolgozott, és amelyiknek Rubovszky György KDNP-s képviselő a résztulajdonosa. 

A DK úgy véli, hogy az amúgy is alulértékelt ingatlanokra biztosítottak kedvezményeket a vásárlónak. Varju László, a párt képviselője szerint ezekben az ügyekben nyomozásra van szükség.

A tévécsatorna mind az ingatlanokat megvásárló, mind az értékbecslő céget megkereste, de nem kapott válaszokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik