Belföld

Beperlik a békemenetesek Szigetvári Viktort

Nem kért bocsánatot az Együtt Korszakváltó Párt társelnöke, aki a CÖF pénzügyeit firtatta.

Szigetvári Viktor nemrég a civil szervezet pénzügyi elszámolását vitatta a Kossuth rádió műsorában. Az ellenzéki politikus arról beszélt, hogy az Együtt bevételei és kiadásai nyomon követhetőek, a Békemeneteket is szervező CÖF támogatási rendszere viszont nem.

Sőt, egyenesen azt állította, hogy a CÖF a Fidesz és az adófizetők pénzéből korrupt módon támogatott szervezet. A Civil Összefogás Fórum bocsánatkérésre szólította fel Szigetvárit, aki azonban ennek nem tett eleget, ezért most beperlik – tudta meg a Hír24.

Több ezer szellemi honvédő

A CÖF keddi sajtótájékoztatóján elhangzott az is, hogy falusi családi vállalkozások megvalósítását segítő programot indít útjára a Fórum. Csizmadia László, a CÖKA elnöke, a CÖF alapítója közölte: a helyi közösségek megszervezésével, oktatások indításával, a pályázati lehetőségeket tartalmazó kiadványokkal, illetve kisgépek vásárlását lehetővé tévő programokkal akarják segíteni a vidéki kisvállalkozásokat.

Mindehhez rendelkezésre áll a CÖF „nyolcezer szellemi honvédője”, akik közül sokan önkéntesként fogják segíteni a két-hároméves program megvalósítását – tette hozzá az MTI tudósítása szerint. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik