Belföld

Veszprémi választás: 12-en indulhatnak

Jogerőre emelkedett a választási bizottság döntése, 12 jelölt neve szerepel majd a februári veszprémi időközi választás szavazólapján.

Mohos Gábor, a választási iroda vezetője felidézte: a választási bizottság több alkalommal döntött a jelöltek nyilvántartásba vételéről, múlt csütörtökön 12 jelöltet utasított el.

A döntést hárman megfellebbezték, a Nemzeti Választási Bizottság elutasította fellebbezésüket. A hétfő délután négy órai határidőig bírósági felülvizsgálati kérelem nem érkezett – tette hozzá.

Ez azt jelenti, hogy a döntés, amely szerint 12 jelölt közül választhatnak majd a szavazók a februári 22-i időközi választáson, jogerőre emelkedett – hangsúlyozta Mohos Gábor.

A szavazólapon Gerstmár Ferenc, az LMP, Kásler Árpád, a Haza Nem Eladó Mozgalom Párt, Némedi Lajos, a Fidesz-KDNP, Szentpáli Kolos, a Magyar Munkáspárt, Szepessy Zsolt, az Összefogás Párt, Varga-Damm Andrea, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, Varga Péter Miklósné, az Aquila Párt jelöltje, illetve a függetlenként induló Bősze Ferenc, Kész Zoltán, Horváth Lajos, Karancsi Tibor és Papp András Pál neve szerepel majd.

Veszprémben azért kell időközi választást tartani, mert Navracsics Tibort 2014. november 1-jével uniós biztossá nevezték ki, így – mivel az uniós biztosi és a parlamenti képviselői mandátum összeférhetetlen – október 30-ai hatállyal lemondott országgyűlési mandátumáról.

Az időközi voksolás 25 település választópolgárait érinti: szavazhatnak Bakonynána, Bánd, Csehbánya, Csetény, Dudar, Eplény, Hajmáskér, Hárskút, Herend, Jásd, Királyszentistván, Kislőd, Lókút, Márkó, Nemesvámos, Olaszfalu, Öskü, Sóly, Szápár, Szentgál, Tés, Úrkút, Városlőd, Veszprém és Vilonya választói.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik