Belföld

Elkerülhette a rendőrség figyelmét százmillió forint

Szerb utca 9 (szerb utca 9)
Szerb utca 9 (szerb utca 9)

Visszautasították Juhász Péter feljelentését a belvárosi ingatlanbotrány ügyében, mert nem történt jelentős felújítás abban a házban, ahol Szentgyörgyvölgyi lakik. Alig 108 milliót költöttek rá.

Juhász Péter, az Együtt politikusa Facebook-oldalán azt írja: harmadik feljelentését utasította vissza a BRFK a V. kerületi ingatlaneladások ügyében. A hatóság azt állította, hogy a jelenlegi polgármester, Szentgyörgyvölgyi Péter jogosan vett jelentős kedvezménnyel lakást a Szerb u. 9. szám alatt, mert nem történt a házon felújítás, csak milliós nagyságrendű építési és karbantartási munkálatok.

Ehhez képest Juhász az önkormányzat beszámolójában azt találta, hogy 108 millió forintot költöttek a 22 lakásos házra vízszigetelés és hőszigetelés címén, miközben a 35,9 millió forintra értékelt lakás ára 25 millióra csökkent, majd Szentgyörgyvölgyi 19 millióért vehette meg.

A Kettős Mérce blog azt írja: azokat a vagyontárgyakat, melyek értéke meghaladja a 25 millió forintot, csak versenyeztetéssel lehetne eladni, a lakás leértékelésével viszont Szentgyörgyvölgyi versenyeztetés nélkül juthatott az ingatlanhoz.

Novemberben Szentgyörgyvölgyi visszaadta a lakást az önkormányzatnak, mert elege lett az azzal kapcsolatos támadásokból. Juhász közölte: a visszaadással a polgármester elismerte, hogy törvénytelenül jutott az ingatlanhoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik