Belföld

Colleen Bell Hende Csabával találkozott

Csaba honvédelmi miniszter január 26-án bemutatkozó látogatáson fogadta Colleen Bellt, az Egyesült Államok új magyarországi nagykövetét.

A találkozó során áttekintették a Honvédelmi Minisztérium prioritásait, a Magyar Honvédség jövőbeni terveit, a magyar–amerikai védelmi együttműködést és annak fejlesztési lehetőségeit – áll a tárca közleményében.

A beszámoló szerint a felek értekeztek az Ukrajnával és egyéb válságterületekkel kapcsolatos kérdéseket, Colleen Bell pedig köszönetet mondott Magyarországnak a nemzetközi műveletekben való részvételéért. Az új magyarországi nagykövet méltatta az Egyesült Államok és Magyarország közötti, a védelem területén kialakult kitűnő együttműködést és az ezt jól jellemző kapcsolatokat a különleges műveleti erők között. Mint írják, a nagykövet – a NATO tavaly őszi csúcstalálkozójára utalva – hangsúlyozta a védelmi költségvetések emelésének jelentőségét.

Bell nagykövet szenátusi megerősítése 2014. december 2-án, a beiktatása december 16-án volt. 2015. január 19-én érkezett Budapestre, megbízólevelét január 21-én adta át Áder János köztársasági elnöknek a Sándor-palotában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik