Belföld

Alagútomlás: késések és korlátozások a Délinél

alagútomlás a délinél (alagútomlás, déli pályaudvar)
alagútomlás a délinél (alagútomlás, déli pályaudvar)

A pályaudvarról hétfőn is később indulnak, illetve ide késve érkeznek a vonatok, több elővárosi vonat csak Kelenföldig közlekedik, és onnan indul vissza a Dunántúl felé - közölte a Mávinform az MTI-vel.

A Déli pályaudvari vasúti alagútnál a sínekre vasárnap kődarabok hullottak, amelyeket el kell távolítani, és az omlásveszélyt meg kell szüntetni. A Déli pályaudvar és Kelenföld között a biztonságos vonatközlekedés megteremtéséig csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok, váltakozó irányban és sebességkorlátozással, ami félórás, órás késéseket is okoz. A helyreállítás idejére menetrendi korlátozásokat is bevezettek.

Hétfőn a székesfehérvári és pusztaszabolcsi vonalról érkező elővárosi vonatok Kelenföldig közlekednek, és onnan indulnak vissza a Dombóvárról érkező vonatok is. A százhalombattai vonatok ideiglenesen nem közlekednek. A Budapest-Győr vonalról érkező elővárosi vonatok a Déli pályaudvarig közlekednek, és onnan indulnak.

A Győrből, Szombathelyről és Sopronból érkező vonatok, amelyeket a Keleti pályaudvarnál lévő hídfelújítás miatt ideiglenesen a Déli pályaudvarra irányítottak át, most ismét a Keleti pályaudvarra érkeznek, és onnan indulnak, kivéve a 9200 számú vonatot, amely a Déliből indul. A Szolnok, Nagykáta vonalról ideiglenesen Kelenföldre irányított vonatok a Keleti pályaudvarra érkeznek és onnan indulnak.

A Déli pályaudvar és Kelenföld között az összes feláras vonatot felár nélkül lehet igénybe venni. A BKK a kelenföldi állomáson a metró üzemkezdetétől elindítja az I. és II. vágányhoz tartozó mozgólépcsőt, és felszíni járatait a megnövekedett utasigényhez mérten lehetőség szerint növeli.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik