Belföld

Hétfőn is számíthatunk hófúvásra

havazas(210x140).jpg (havazás)
havazas(210x140).jpg (havazás)

Vasárnap estére szinte mindenütt javultak az útviszonyok, de több megyére is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a hó miatt.

Különösen a Dunántúlon nehezítette a közlekedést havazás, erős hófúvás vasárnap – írja az MTI. Néhány útszakaszon korlátozást kellett bevezetni, de nincs elzárt település. Az utakon több száz munkagép dolgozott folyamatosan.

Győr-Moson-Sopron megyében, Sokorópátkánál egy megrakott sószóró félig az árokba borult. Szil és Szilsárkány között kamion csúszott árokba a havas úton, több helyütt kidőlt fák miatt is vonulnia kellett a katasztrófavédelemnek.

Vasárnap kora estére sikerült letakarítani az 1-es és 13-as főutat, így Komárom-Esztergom megyében sincs már járhatatlan út. Ugyanakkor nem közlekedhetnek a 7,5 tonnánál nehezebb járművek az 1-es, 77-es, 81-es, 82-es és 83-as utak egyes szakaszain.

Hétfn reggelre a Dunántúlon is sokat veszít erejéből a szél, ugyanakkor hófúvás miatt Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém megyére figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik