Belföld

“Orsósnak hívják? Cigányoknak nem adunk ki lakást!”

Látatlanban elküldték az albérletet kereső diplomás mérnököt Pécsett - a neve miatt.

Az elmúlt napokban egy pécsi ingatlanhirdető és két pécsi magánszemély is elutasított egy fiatal férfit, amikor albérletet keresett. Orsós Zsolt érdeklődését nevének hallatán utasították vissza. Az esetet a Bama.hu írta meg.

A férfi történetől kiderül, a hirdetők még csak a személyes találkozás lehetőségét sem adták meg neki. Az egyik magánszemély válaszra sem méltatta, a másik mentegetőzött, és arra hivatkozott, hogy a lakást épp most adta ki (bár a hirdetés azóta is elérhető az interneten), míg “az ingatlanközvetítő hölgy kerek perec kijelentette, cigányoknak nem adnak ki lakást. Majd lecsapta a telefont.”

Az ormánsági Kákics nevű településen született fiatalember tanulmányai során több versenyt és ösztöndíjat nyert, sokat sportolt, jogosítványa, nyelvvizsgája, diplomája van, jelenleg termeléstámogató mérnökként dolgozik. Épp a munkája miatt szeretett volna Pécsre költözni és lakást bérelni.

Orsós Zsolt a lapnak úgy nyilatkozott, nem azzal volt baja, hogy a hirdetők cigányoztak, hiszen részben megérti a kialakult előítéleteket, hanem azzal, hogy látatlanban tették mindezt, csupán a neve alapján. Korábban is volt már rá példa, hogy nem engedték be szórakozóhelyre, vagy mecccs közben „lebüdöscigányozták”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik