Belföld

A Dunántúlt már letámadta a havazás

Délelőtt a Duna vonalától nyugatra hó, keletre pedig eső esik, Keszthelynél lecsökkent a látótávolság Szombathelynél és Tapolcánál viharos a szél – derül ki az Útinform jelentéséből.

A gyorsforgalmi úthálózat vizes, nedves, csupán Lébény és Balatonvilágos térségében számíthatnak az autósok latyakos burkolatra. A fő- és mellékutak általában szintén vizesek, sónedvesek, a Dunántúli területeken, ahol reggel óta folyamatosan havazik, így főleg Somogy, Veszprém és Győr-Moson-Sopron megyében hókásás, latyakos, néhol pedig havas szakaszokkal is találkozhatnak a közlekedők.

Ezekben a térségekben ütemezetten, 12 órás váltott műszakokban dolgoznak mérnökségi munkatársaink. A hőmérséklet -1 és 5 °C között változik. Keszthely környezetében 100 méter alatti a belátható útszakasz hossza. Mosonmagyaróvár, Sárvár, Veszprém, Szántód és Székesfehérvár térségében közepes a látótávolság.

Viharos szél nehezíti a közlekedést Szombathely és Tapolca környékén, a Dunántúl keleti és középső részén sok helyen erős vagy mérsékelt a légmozgás. A Duna vonalától keltre több helyről jeleztek közepes erősségű, Sátoraljaújhely környékéről pedig erős szelet.

Országszerte rengeteg baleset történt. Van, ahol szalagkorlátnak ütköztek, máshol az árokba csúsztak. Ma különösen veszélyes a közlekedés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik