Belföld

Lázár bánja, hogy nyilvánosan ment neki a veteránoknak

A vitákat tanulságosnak nevezte, de sajnálja, hogy a nyilvánosság előtt zajlottak – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter az Origónak.

A Fidesz népszerűségvesztését jelző közvélemény-kutatási adatok, trendek Lázár János szerint is fontosak ugyan, de szerinte messze még a következő parlamenti választás. „A kutatásokra, minden rezdülésre nyitott füllel figyelni kell, de azt is érdemes mérlegelni, hogy legközelebb csak 2018-ban lesznek parlamenti választások – mondta az Origonak adott interjújában a politikus.

Európa kevés országában van ekkora felhatalmazása, Németországban például nagykoalíció van, Angela Merkel kancellár például „álmodni sem merne ekkora többségről”.

A vitákat nem lefojtani, hanem lefolytatni kell – reagált Lázár János a kormánypárti politikusok közti vitákra. Természetesnek nevezte, hogy egy nagy politikai családban vannak ilyen viták. „Számomra is nagy tanulságuk volt ezeknek, és sajnálom, hogy a viták a nyilvánosság előtt zajlottak, mert így nem magáról az ügyről szól a vita, hanem a vitáról magáról” – tette hozzá.

Az Origo is beszámolt a nagy nyilvánosság előtt zajló vitáról, amely Lázár János és Pokorni Zoltán között folyt. Emlékezetes, Lázár a Figyelőnek adott interjúban reagált párttársának az „urizáló” politikusokat bíráló kijelentésére, mondván: Pokorni, a veterán politikus hátba támadta őt, Rogán Antalt és másokat, akik az első sorban harcolnak. Pokorni utóbb azt mondta: „a veterán jólesett”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik