Belföld

Jobbik: közfoglalkoztatás helyett falugazdász hálózat

A Jobbik a közfoglalkoztatás átalakítását javasolja az Országgyűlésnek. Állításuk szerint az ő megoldásuk az önfenntartó képességét erősítené.

Volner János, az Országgyűlés vállalkozásfejlesztési bizottságának jobbikos elnöke pénteki sajtótájékoztatóján kijelentette: a közfoglalkoztatási program mára értelmét vesztette. A kormány politikai célokra használta a statisztikai adatokat, mivel a választások hónapjában 211 ezer ember dolgozott a közfoglalkoztatáson belül, egy hónnappal később viszont 98 ezerre csökkent ez a szám – mondta el a képviselő.

Volner úgy látja: az érintettek döntő többsége nem értelmes termelőmunkát végez, hanem “valahova eljár” olyan tevékenységet végezni, amiből hozzáadott érték nagyon kevés vagy semmi nem származik.

A politikus szerint valóban szükség van a közfoglalkoztatottak munkájára és az országos programra, de a Jobbik a folytatást a falugazdász hálózatra támaszkodva képzeli. A vidéki közfoglalkoztatottakkal helyben termelt élelmiszert állíttatnának elő, amelyet a közétkeztetésben használnának fel. Ez Magyarország önfenntartó képességének erősödéséhez is hozzájárul – tette hozzá.

Volner János erre vonatkozó határozati javaslatot tesz az Országgyűlésnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik