Belföld

Tömeges megbetegedés egy budapesti iskolában

Több mint száz kisiskolást döntött le egyetlen nap alatt egy agresszív, hányással, hasmenéssel, lázzal járó vírus a VII. kerületi Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskolában.

“Hétfőn észleltük a tömeges rosszullétet, a diákok hányásra, hasmenésre és lázra panaszkodtak” – mondta a Blikknek Móri Árpádné igazgató. Az iskola vezetői eleinte ételmérgezésre gyanakodtak, sőt felmerült az is, hogy még a múlt hét pénteki ebéd okozhatta a bajt. Mivel azonban a szállító más iskolákba is vitt ugyanabból az ételből, és ott nem történt megbetegedés, világossá vált, hogy egy rejtélyes vírus okozta a tömeges rosszullétet.

Az iskola egyik tanulója azt mesélte, volt olyan alsós osztály, ahol kedden huszonhét diákból csak kilencen mentek iskolába. Aki otthon maradt, szinte mindenki hányásra panaszkodott. A vírus főleg az alsós osztályokban söpört végig, de a felsőbb évfolyamokat is megtizedelte. Az iskola vezetése és a járványügyi szakemberek ezért az egész iskolát fertőtlenítették.

A szakértők kutatják a megbetegedések eredetét. “A vizsgálat még nem zárult le, a fertőzés eredetére vonatkozóan pillanatnyilag pontosabb információ nem adható” – mondta Szivák Bernadett, Budapest Főváros Kormányhivatalának sajtófőnöke. Adataik szerint 134-en betegedtek meg. A megbetegedések gyors és enyhe lefolyásúak voltak

Ajánlott videó

Olvasói sztorik