Belföld

Megint visszakozik a kormány

autopalyadij(210x140).jpg (autópályadíj)
autopalyadij(210x140).jpg (autópályadíj)

Újra ingyenes lesz a ferihegyi gyorsforgalmi és más utak is mentesülnek a kötelező díjfizetés alól.

A Népszabadság a szerdai kormányülés egyik résztvevőjétől úgy értesült, hogy mégsem kell útdíjat fizetni majd azoknak, akik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre mennek. Ráadásul az is lehetséges, hogy azok, akik igazolni tudják, hogy korábban pont ennek a rövid szakasznak a használata miatt váltották meg a Pest megyére érvényes matricát, az ötezer forintos díj visszatérítését is kérhetik.

A kiszivárgott hírek szerint arról is döntött a kabinet, hogy a megyei útdíjmatricák a szomszédos megye első lehajtójáig lesznek érvényesek, így a Duna-hidakra is elég lesz egy megyei matrica a mostani kettő helyett.

Támogatták Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter javaslatát is – a családok négy vagy több gyermek esetén kedvezményt kapnak, az általuk használt kisbuszok ugyanis magasabb árkategóriába tartoznak. A mozgássérülteknek is járhat kedvezmény.

Díjmentessé válhat az M86-os Szombathely és Szeleste közti szakasza, valamint az M9-es és az M8-as is, azzal a kikötéssel, hogy addig, amíg el nem érik a többi autópályát. Az M0-s egyes szakaszai, az autópályák vidéki elkerülő szakaszai és a fővárosi bevezető szakaszok azonban díjkötelesek maradnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik