Belföld

Még egy ügyben felmentették Laborc Sándort

Horváth Balázs
Horváth Balázs

hírszerkesztő. 2015. 01. 21. 15:34

Tavaly szeptemberben sikkasztási ügyben, most jogosulatlan információszerzés vádja alól mentették fel a korábbi nemzetbiztonsági vezetőt.

A Fővárosi Törvényszék kedden közölte, hogy a bíróság katonai tanácsa január 13-án és 20-án tartott zárt tárgyalásán “L. Sándor István vádlottat” a jogosulatlan információgyűjtés, B. László másodrendű vádlottat a bűnsegédként elkövetett jogosulatlan titkos információgyűjtés miatt emelt vád alól felmentette. A bíróság szerint az ítéletet a vádlottak és védőik tudomásul vették, az ügyészség azonban fellebbezett, így az nem jogerős.

A vádlott védője, Zamecsnik Péter az MTI érdeklődésére elmondta: a per elsőrendű vádlottja Laborc Sándor volt, aki 2007 és 2009 között a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója volt, a másodrendű vádlott pedig nem közismert személy.

Az ügyvéd hozzátette: a bíróság mindkét vádlottat felmentette, mert nem volt megállapítható bűncselekmény elkövetése.

A védő megjegyezte: mivel a 2013-ban indult eljárás tényállása nemzeti minősített adat, arról nem adhat felvilágosítást. Arra a kérdésre azonban, hogy az ügy köthető-e politikusokhoz, Zamecsnik Péter határozott nemmel felelt, hozzátéve, hogy a mostani eljárás alapját képező ügy nem függ össze a sajtóban már korábban megjelentekkel.

Tavaly szeptemberben jogerős ítéletben mentette fel a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés vádja alól Laborc Sándor és Galambos Lajos volt titkosszolgálati vezetőt a Fővárosi Ítélőtábla.

Korábban májusban pedig az ügyészség szüntette meg a hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás bűntette miatt indult nyomozást bűncselekmény hiányábana a Portik-Laborc-találkozóval kapcsolatban.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.