Belföld

Informatikai hiba miatt küldött levelet halottaknak a Nébih

Elnézést kért az élelmiszerlánc-biztonsági hivatal, amiért elhunytaknak küldött hivatalos levelet, amelyben néhaiként szólították meg az ügyfeleket.

Mi értelme van a kommunikációnak, ha a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) néhai X. Y.-ként szólít meg valakit?- ezt kérdezte a hivataltól egy férfi, akinek tavaly tavasszal hunyt el az édesapja, ennek ellenére a Nébih levelet küldött neki.

A Cink.hu-n található írás szerint a hivatal a történtekre azt válaszolta, hogy minden ügyfele, “aki 2014-ben érvényes felügyeleti díj bevallást nyújtott be, vagy érvényes őstermelői igazolvánnyal rendelkezik/rendelkezett, automatikusan bekerült az információs rendszerbe”. Ám az informatikai rendszer hibájából az elhunyt ügyfeleknek is postáztak tájékoztató levelet: “Bár a küldemények készítésekor alapvetően nem exportálódtak a néhai partnereink adatai, az informatikai rendszer hibájából kifolyólag sajnálatosan előfordult, hogy – a közel 300.000 db küldeményből – néhány elhunyt ügyfelünknek is kipostázásra került a tájékoztató levél.”

A Nébih az elhunyt férfi gyermekétől elnézést kért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik