Belföld

Kósa is a bevándorlók miatt aggódik

Kósa Lajos (Kósa Lajos)
Kósa Lajos (Kósa Lajos)

A Fidesz továbbra is a bevándorlás miatt aggódik, míg az MSZP szerint kérdéses, hogy rendelkezésre állnak-e a megfelelő erőforrások a terrorizmus elleni harcban.

A parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának hétfői zárt ülésén a Parlamentbena franciaországi terrortámadás után Magyarországot érintő biztonságpolitikai kérdéseket vitatták.

Az ülés után Kósa Lajos, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke úgy véli Magyarország terrorfenyegetettsége az európai unió átlagának felel meg, vagy az alatt van. Komolyabb aggodalomra a bevándorlás adhat okot.

Mirkóczki Ádám, a bizottság jobbikos tagja arról beszélt, hogy akár az Európai Unióval szemben is el kell érni bizonyos jogszabály-változástatásokat, elsősorban a menekülttáborok ügyében.

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció alelnöke szerint a bizottsági ülésnek a terrorizmusról kellett volna szólni, de ehelyett jellemzően csak a bevándorlókkal kapcsolatos negatív állításokat hallottak.

Harangozó Tamás, a testület szocialista alelnöke arra is kitért, hogy a kormány és rendészeti szervek képviselői arról tájékoztatták a testületet: minden erőforrás a rendelkezésükre áll, hogy az állampolgárokat megvédjék. Az MSZP ezt viszont vitatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik